Zó word je een pro in het verschonen van je beddengoed

Zó word je een pro in het verschonen van je beddengoed

Wat is er nou lekkerder dan in een fris verschoont bed te duiken? Het gevoel en de geur van fris beddengoed, mmmm.. heerlijk! Helaas is het verschonen van je beddengoed nogal een karwei. Zelf klim ik altijd in het halve dekbedovertrek om deze zo over het dekbed heen te kunnen doen. Wat een gedoe is dat toch. Er zou toch een makkelijkere manier moeten zijn om je bed op te maken? 

De makkelijkste manier om je beddengoed weer op te maken is de burrito-methode. Waarschijnlijk is het even oefenen, maar op een gegeven moment krijg je er handigheid in en zul je merken dat het opmaken van je bed echt een stuk sneller gaat! Je hoeft met deze methode niet moeilijk te doen en je kunt gewoon in je eentje je dekbed opmaken. Lees snel verder voor het stappenplan om je beddengoed gemakkelijk te verschonen.

beddengoed verschonen

Stap 1

Doe je dekbedovertrek binnenstebuiten en leg deze uitgespreid over je bed met de opening aan het voeteneinde.

Stap 2

Leg het dekbed op de overtrek en zorg ervoor dat alle punten perfect op elkaar liggen.

Stap 3

Begin bij het hoofd van je bed en rol het dekbed in de overtrek naar het voeteneinde.

Stap 4

Als je bij het voeteneinde bent, pak je de binnenkant van de overtrek en vouw je deze aan beide kanten van de rol over de uiteinden heen. Daarna kun je dit ook gemakkelijk doen in het midden.

Stap 5

Rol de burrito nu weer uit naar boven en klaar is kees!

Graag een visueel beeld van deze methode? In het filmpje hieronder laat Mieke van Ergotherapie van Bakel zien hoe het werkt.

Het verschonen van je beddengoed was nog nooit zo makkelijk! Daarnaast is het ook belangrijk om zo af en toe het dekbed zelf ook een opfrisbeurt te geven. Hoe je dit doet? Dat lees je hieronder.

Niet alleen een schoon maar ook een comfortabel bed zorgt voor een goede nachtrust. Bij Club 9 hebben we matrassen en complete boxsprings om je een goede nachtrust te geven. Word nu lid van onze Club en beleef het zelf!

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …