Wat betekent mijn droom eigenlijk?

Wat betekent mijn droom eigenlijk?

Dat is een goede vraag… wat betekent mijn droom? Zit er wel een betekenis achter? Dat moet toch haast wel!? Dromen doen we allemaal. De één onthoudt ze alleen net wat beter dan de ander, maar dat wil niet zeggen dat je dan meer of minder droomt. Soms dromen we dezelfde dingen meerdere keren en vragen we ons af; waarom? Zit er dan een bepaalde betekenis achter? Nou… ja dus! Dit zijn de betekenissen van de meest voorkomende dromen. 

Herken jij jezelf of jouw leven hierin?

Vallen 

Heb jij ook wel eens je partner per ongeluk een schop gegeven tijdens het slapen omdat je in je droom van een gebouw aan het vallen was? Iedereen heeft deze dromen vast al wel eens gehad. Vervolgens word je wakker en ben je blij dat je nog leeft. De meest voorkomende oorzaak van deze droom is de ondersteuning die je mist van anderen. Dit kan eventueel komen doordat je je op hetzelfde moment overweldigd voelt door bepaalde gebeurtenissen in je leven. Een goed moment om dit eens te evalueren en met iemand te praten, zodat je deze emoties kunt verwerken.

Vliegen

Hoe gaaf is dat! Je bent gewoon aan het vliegen. Dit betekent dat alles op rolletjes loopt in je dagelijks leven en dat je alles onder controle hebt. Kun je niet vliegen? Dan betekent dit het tegenovergestelde. De controle ben je al een tijdje kwijt.

Wist je trouwens dat je slaaphouding ook wat zegt over je? Lees meer via onderstaande knop:

Verliezen van tanden 

Op eens vallen al je tanden uit je mond. Getverderrie! Wat een vervelend gevoel is dat zeg, maar wat fijn als je weer wakker wordt. Als je droomt over het verliezen van tanden of dat ze aan het rotten zijn, betekent dit dat je bang bent om voor gek te staan of om niet aantrekkelijk gevonden te worden. Dat is eigenlijk ook niet zo gek natuurlijk want iedereen heeft graag een stralend gebit, toch?

Naakt rondlopen

Daar sta je dan mooi te kijken. Poedelnaakt in een restaurant, op een plein, in de lift of waar dan ook en iedereen kijkt je raar aan. Geen wonder dat je je afvraagt, wat betekent mijn droom nu toch weer! Wanneer je dit droomt kan dit betekenen dat je je letterlijk of emotioneel (of beide) blootgesteld voelt. Je voelt je kwetsbaar, mensen kunnen door je heen kijken en dit voelt helemaal niet fijn. 

wat betekent mijn droom naakt club 9

Vreemdgaan

Oh nee, dit kan niets goeds betekenen en dat is eigenlijk ook wel een beetje zo… Wanneer je droomt over vreemdgaan betekent dit eigenlijk dat jouw relatie niet helemaal goed zit. Als jij degene bent die vreemd gaat kan dat duiden op een verlangen naar een ander of een bepaalde onvrede over jouw partner. Wat doet deze droom vervolgens met je? Misschien moet je jezelf eens afvragen of alles wel goed gaat in je relatie.

Te laat komen

Als Nederlander komen we natuurlijk helemaal niet graag te laat, en als je er dan ook nog eens over droomt dat je net voor dat ene sollicitatiegesprek te laat komt… daar krijg je natuurlijk nog meer stress van. Maar wat betekent deze droom nu eigenlijk? Je hebt een belangrijke kans gemist of je staat voor een lastige keuze die gemaakt moet worden. Zorg er dus voor dat je, als je een bepaalde beslissing moet maken, eerst goed de voor- en nadelen afweegt om vervolgens op tijd (!) de keuze te maken.

Niet kunnen bewegen

Als je dit droomt kan het zijn dat je je hulpeloos voelt om een bepaalde situatie of gebeurtenis. Je hebt weinig tot geen controle over deze situatie of gebeurtenis. Wat je kunt doen is stoppen met dingen uitstellen of andere manieren zoeken om ervoor te zorgen dat je de controle weer terugkrijgt. 

Heb jij vaak last van deze dromen of herhalen ze zich steeds? Ga dan eens na wat voor gebeurtenissen in jouw leven hier invloed op kunnen hebben en los ze op. Zo kun je gewoon weer lekker slapen! Heb je ook moeite met in slaap vallen, dan hebben we nog meer tips voor je.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …