Zo bestrijd je jouw vakantieblues!

Zo bestrijd je jouw vakantieblues!

Je bent weer aan het werk na je vakantie, misschien wel alweer een aantal weken, maar het lukt je maar niet om op te starten. Je bent chagrijnig en helemaal klaar met je werk terwijl je pas net weer aan de slag bent. Kortom: niet te genieten ben je. Zie jij jezelf hierin? Dan heb je misschien wel last van de vakantieblues. Maar geen zorgen! Daar weten wij wel raad mee.

Het is ook helemaal niet zo raar

Je bent heus niet de enige hoor die last kan hebben van de vakantieblues. Maar waar komt het nu eigenlijk vandaan?

Tijdens je vakantie maak je dopamine aan, een geluksstof, en heb je waarschijnlijk minder last van stress (want we hebben toch geen stress op vakantie jongens!). Je stresshormonen kunnen daarom het geluksstofje niet in de weg zitten en jij voelt je helemaal top!

Totdat… ja hoor, je moet weer aan het werk. Weg met de dopamine en hello stresshormonen. Dat kan niet veel goeds betekenen.

1. Doe eens rustig aan joh

Gun jezelf eens wat tijd om rustig op te starten na je vakantie. Ga niet meteen aan de slag maar plan een rustdag in na de lange reis die je achter de rug hebt. Eventjes je koffer uitpakken, de was doen, wat boodschapjes in huis halen, zodat je weer helemaal fris van start kan gaan.

2. Stop de vakantie niet weg maar haal herinneringen op

Als je weer thuis bent wil dat nog niet zeggen dat je niet meer aan je vakantie mag denken. Sterker nog, dit is juist goed om te doen! Bereid een van de gerechten waar je zo van hebt genoten tijdens je vakantie of kijk samen met je familie vakantiefoto’s terug en geniet hiervan. Dat mag best hoor 😉

3. Nieuwe voornemens

Vakantie betekent ook nadenken over je leven. Waar word jij nu echt gelukkig van? Laat deze plannen niet achter op het strand, maar voer deze ook echt uit. Je hebt er niet voor niets over nagedacht tijdens je vakantie. En zo bestrijd je ook nog eens je vakantieblues. De gedachten die je hebt gehad op je vakantie betekenen blijkbaar ook echt wat voor je dus kom op, nu gaan we écht doen wat jij al die tijd al wilt.

4. Tijd voor het volgende uitje

Na het ophalen van de vakantieherinneringen is het tijd voor de volgende trip! Op naar booking.com. De vakantie die jij zo erg aan het missen bent, vullen we gewoon weer op met een nieuw uitje. Want wat is leuker dan nadenken over die ene volgende bestemming waar jij al jaren naar verlangt om eens te bezoeken?

Om niet te vergeten is een goede nachtrust natuurlijk ook hartstikke belangrijk. Hoe beter je nachtrust hoe minder stress. Vind je het toch lastig om je slaapritme weer terug te kijken na je vakantie? Dan kunnen deze tips om in slaap te vallen je wellicht ook helpen om van je vakantieblues af te komen.

Ook interessant

Weetjes over slapen die je nog niet wist

Er zijn veel theorieën en gezegdes over slapen, maar welke zijn nu eigenlijk waar? We gaan ‘s avonds naar bed …

Ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

We kennen allemaal wel de ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomeravond. Woelen en draaien omdat je de slaap …

Zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

De dagen worden weer langer en warmer, maar helaas zijn wij mensen niet de enige die hier blij van worden. …