Last van een ochtendhumeur?

Last van een ochtendhumeur?

Speelt bij jou ook vaak een ochtendhumeur op? Iedere keer als je opstaat voelt het alsof er een vrachtwagen over je heen is gereden. Of ben jij de prinses op de erwt? Wij vertellen je meer over hoe je jouw ochtendhumeur probleem kunt aanpakken. Zo kun jij uitgerust je dag beginnen en je medebewoners ook 😉

Het klinkt heel logisch, maar ga op tijd naar bed! Heb jij aan 6 uurtjes slaap voldoende en val je meteen in slaap? Of moet jij minstens 8 uur slapen, maar lig je soms uren naar het plafond te staren voordat je écht in slaap valt? Houd rekening met je eigen patronen en behoeftes bij het invullen van je dagritme. Als je moeite hebt om in slaap te vallen, kun je een slaapritueel voor jezelf creëren waarbij je je lichaam aanleert dat je jezelf aan het ‘uitschakelen’ bent voor de nacht.

Een goede kwaliteit van slaap is uiteraard ook belangrijk. Zorg daarom voor een schone slaapomgeving. Houd de kamer donker, koel, opgeruimd en schoon. Zorg er wel voor dat je in de ochtend meteen wakker wordt met daglicht – in de winter kan een slaapwekker met simulerend daglicht of een blauwe lichttherapie lamp helpen.

Meer tips om van je ochtendhumeur af te komen:

Nu we regelmaat en reinheid hebben besproken, is het tijd voor rust. Maak je hoofd zo leeg mogelijk. Leg je kleding en tas voor de volgende dag klaar en ook alvast de top 3 dingen die je de dag erop wilt doen schrijf je van je af. Mocht je de slaap niet kunnen vatten en krijg je steeds meer last van slaaptekort, weersta dan de neiging om je telefoon te pakken. Bewaak de rust door een boek te lezen, te mediteren of een ademhalingstechniek te doen. Ook bewaak je de rust door je prikkels in de ochtend wat meer te verdelen, neem wat extra tijd om op te staan. Het is even wennen, maar een ochtend zonder haast en stress kan een wereld van verschil maken.

Uiteraard kun je in de ochtend zelf nog veel kleine aanpassingen maken om de stress te verminderen, naast het nemen van meer tijd voor je ochtend. Geen vlugge verkleedpartijen meer door haastig geknoeide koffievlekken op je witte t-shirt. Geen eindeloos scrollen op Instagram, maar een korte work-out of ochtendwandeling voor endorfine. Een douche waarbij je jezelf koud af doucht en je je lichaam wakker maakt. Een beetje creativiteit en welwillendheid, en je komt al een heel eind.

Slapen op een goede boxspring of een goed matras van Club 9 is natuurlijk onmisbaar. Wij verwelkomen je graag bij de saaiste club van Nederland, waar van ochtendhumeur echter geen sprake is! Stel je abonnement hier samen.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …