Moeite met in slaap komen? Wij hebben de meest slaapverwekkende podcasts voor je

Moeite met in slaap komen? Wij hebben de meest slaapverwekkende podcasts voor je

Je kent het wel; dat gedraai en gepieker als je ‘s avonds in bed ligt. Je denkt over alles na en kunt niet in slaap komen. Dan hebben wij nu de oplossing, namelijk het luisteren van slaapverwekkende podcasts. Ja, je leest het goed. Er bestaan slaapverwekkende podcasts die je kunnen helpen om beter in slaap te komen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Game of drones

Deze reeks bestaat uit een aantal afleveringen die 9(!) uur duren. De kans is dus groot dat de podcast nog bezig is wanneer je wakker wordt. Je duikt in de fantasiewereld en beleeft het verhaal van ‘Game of Thrones’. Het is zo langdradig dat je wel in slaap móet vallen. 

Sleep with me

In ‘Sleep with’ me worden echt de meest nutteloze verhalen verteld. Ze gaan nergens heen en er zit geen rode draad in. Door de monotone stem zou dit hét recept zijn om snel in slaap te vallen. Met 925 afleveringen is Sleep with me een van de meest beluisterde podcasts op Spotify. Het moet dus wel een slaapverwekkende podcast zijn!

slaapverwekkende podcasts

Slaaptijd

Tijdens deze slaapverwekkende podcast wordt de focus gelegd op je eigen slaap. Er komen verschillende oefeningen aan bod die je kunnen helpen bij het sneller in slaap vallen. Per aflevering wordt er een andere stemming besproken, zoals bijvoorbeeld slapen als je verdrietig bent of slapen als je ligt te piekeren. Je kunt dus de aflevering kiezen die bij je stemming past op dat moment. 

Voorlezen uit het woordenboek voor mensen die niet kunnen slapen

De titel spreekt eigenlijk al voor zich; David Sjoer leest in deze slaapverwekkende podcast letterlijk voor uit de Dikke van Dale. Door de klassieke muziek die je hoort en het saaie verhaal waar je naar luistert, val je gegarandeerd zo in slaap. 

Nighty Nights

In de ‘Nighty Nights’ podcast hoor je geen verhaal, maar AMSR-geluidsfragmenten. AMSR staat voor ‘autonomous sensory meridian response’. Mensen die gevoelig zijn voor deze geluiden, krijgen een prettig gevoel bij bijvoorbeeld het tikken van de regen op het dak, het geluid van haren kammen of van tikkende vingers op een toetsenbord. Het schijnt zo te zijn dat het lichaam compleet ontspant bij het horen van deze geluiden. 

Nothing much happens

Deze podcast is echt perfect voor mensen die niet kunnen slapen, voordat ze weten hoe een verhaal afloopt. De verhalen die worden verteld in ‘Nothing much happens’, hebben totaal geen kern, waardoor je dus ook niet wakker hoeft te blijven om erachter te komen hoe het afloopt. 

Na het beluisteren van deze slaapverwekkende podcasts val je gegarandeerd in slaap! Natuurlijk draagt een goed bed ook bij aan een goede nachtrust. Wat dacht je van onze Club matrassen? Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Ook interessant

Weetjes over slapen die je nog niet wist

Er zijn veel theorieën en gezegdes over slapen, maar welke zijn nu eigenlijk waar? We gaan ‘s avonds naar bed …

Ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

We kennen allemaal wel de ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomeravond. Woelen en draaien omdat je de slaap …

Zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

De dagen worden weer langer en warmer, maar helaas zijn wij mensen niet de enige die hier blij van worden. …