Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Wanneer moet ik mijn matras vervangen?

Houd jij ook niet van vieze luchtjes? Met een goede reden poets jij netjes elke dag twee keer je tanden, was je je haar met enige regelmaat en trek je elke ochtend schoon ondergoed aan. Een goede verzorging zorgt ervoor dat je je frisser en lekkerder in je vel voelt! Dus waarom zou je niet op tijd een nieuw matras aanschaffen? De vraag is alleen: wanneer precies moet ik mijn matras vervangen?

Wij geloven dat de levensduur van een matras 5 jaar is en dus elke 5 jaar aan vervanging toe is. Slaap jij al langer op hetzelfde matras? Smerig! Tijd om je matras te vervangen dus. Maar nu denk jij natuurlijk: DUUR! Nou… dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn.

wanneer moet ik mijn matras vervangen

10 tips om je matras zo optimaal mogelijk te houden

Nu is 5 jaar nog steeds een behoorlijke poos en als je uitrekent hoeveel tijd je spendeert in je bed dan besef je vanzelf hoe vies een matras eigenlijk kan zijn. Je kunt niets doen aan je matras en het na 5 jaar vervangen of gewoon laten vervangen.

Echter leeft iedereen op een andere manier, sommigen leven in hun bed samen met hun Netflix account en sommigen slapen gezellig met de huisdieren in bed. Dan lijdt je matras natuurlijk meer en zou je wat extra dingen kunnen doen om je matras zo optimaal mogelijk te houden:

  1. Gebruik een matrasbeschermer om te beschermen tegen vlekken, stof en vuil. Deze kun je bijvoorbeeld bestellen bij Swiss Sense.
  2. Zorg ervoor dat je matras goed wordt ondersteund met de juiste boxspring of lattenbodem
  3. Reinig de tijk zoals aangegeven door de fabrikant. Bij Club 9 hebben we matrassen waarvan je de tijk heel gemakkelijk los kunt ritsen om ze uit te wassen.
  4. Open je ramen regelmatig voor een betere ventilatie, wat stof- en vochtophoping kan verminderen
  5. Houd huisdieren van het bed om het risico op beschadiging door klauwen en kauwen te verminderen, hoe gezellig het ook is
  6. Laat je kinderen niet op het bed springen
  7. Verwijder af en toe lakens en matrasbeschermers om het matras te luchten. Wist je dat je bed niet opmaken nog niet eens zo slecht is? Zo krijgt het de kans om te luchten
  8. Regelmatig stofzuigen kan helpen om allergenen en huisstofmijten tot een minimum te beperken. Je kunt je matras ook met zuiveringszout besprenkelen en 24 uur later stofzuigen om vastzittend vocht en geurtjes te verwijderen
  9. Matrassen moeten eenmaal per jaar worden schoongemaakt en tussendoor ter plaatse worden schoongemaakt

Heb jij helemaal geen zin om iedere 5 jaar een nieuw matras te kopen en deze wéér je trap op te tillen? Geen zorgen. Je kunt ook gewoon een matras leasen. Iedere 5 jaar wordt er een nieuw matras bij je thuisbezorgd. Zo zorgen wij ervoor dat je op een fris matras blijft slapen. Dat klinkt toch fantastisch?

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …