Zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

Zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

De dagen worden weer langer en warmer, maar helaas zijn wij mensen niet de enige die hier blij van worden. Muggen worden hier ook blij van en nemen dan ook de kans om flink te snoepen wanneer we liggen te slapen. De volgende ochtend wordt je wakker met ontzettende jeuk door muggenbulten. Of nog erger! Net als je bijna in slaap dommelt, hoor je een vreselijk gezoem bij je oor. Eén ding is zeker, je kunt pas slapen als die vervelende vriend uit je kamer is verjaagd. 

Zo verjaag je muggen uit je slaapkamer

Planten

Ja, echt waar. Muggen houden niet van de geur van lavendel, munt, rozemarijn, katttenkruid en citroengras. Het voordeel van lavendel is dat het niet alleen muggen verjaagd, maar ook nog eens slaapbevorderend werkt. Twee vliegen (muggen) in één klap dus! Heb je lavendel of kattenkruid in huis? Wrijf deze dan over je huid. De muggen zullen bij je vandaan blijven én het gebruik van deze kruiden is veilig en niet schadelijk voor je gezondheid.

zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

Ventilator

Het schijnt dat muggen niet houden van de luchtstroom van een ventilator of airco. Dit doordat ze er door wegwaaien. Wel voordelig, want in de warme zomermaanden is het ook wel lekker om een fris windje in je slaapkamer te hebben.

Nachtkleding

Oké, hier zit je in de zomer niet echt op te wachten, maar een lange dunne pyjama werkt goed om de muggen niet te laten steken. Je kunt prima een luchtige pyjama dragen, waardoor je lichaam koel blijft. Daarnaast is het ook nog eens voordelig voor het langer schoon houden van je beddengoed.

Horren

Het is natuurlijk het beste om muggen te bestrijden door je ramen en deuren dicht te houden, maar dit is in de zomer vaak niet echt een optie. Je wilt ook graag een keer je slaapkamer luchten en dan zul je zien dat ze toch altijd wel weer de ingang naar je slaapkamer vinden. Met horren kun je gewoon lekker de ramen in je slaapkamer openzetten, zonder bang te zijn voor deze indringers.

Klamboe

Heb je geen horren? Maak dan gebruik van een klamboe voor om je bed. De klamboe dient lang en groot genoeg te zijn, zodat ze er niet onderdoor kunnen vliegen en ook je voeten beschermd zijn. 

Muggenstekker

Een goedkoop en effectief alternatief is een muggenstekker. Deze steek je in het stopcontact en doet zo automatisch zijn werk. Er komt een vloeistof vandaan die giftig is voor muggen. Je kunt deze gemakkelijk bestellen op Bol.com

Vijver en dakgoot

Muggen houden ontzettend van stilstaand open water. Kijk in de zomer maar eens bij je vijver, regenton of dakgoot dan zie je hele zwermen vliegen. Zorg er dus voor dat het water weg kan lopen in de dakgoot en gooi eventueel de vijver dicht als het water nergens naartoe kan.

Natuurlijk zijn er altijd wel een aantal bloeddorstige monstertjes die dit alles overleven. We vragen ons dus af of er überhaupt wel iets bestaat om echt àlle muggen te verjagen, maar bovenstaande tips zullen je in ieder geval wel helpen om het een stuk minder te maken. Zo kun je weer genieten van een goede nachtrust.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …