Tips om op te staan

Tips om op te staan

Vraag jij jezelf ook wel eens af, waarom kost het me toch zoveel moeite om op te staan? Daar kunnen verschillende factoren invloed op hebben en vaak zijn ze zelfs moeilijk te identificeren. De ene persoon is een ochtendmens en fladdert in de ochtend door het huis terwijl de ander veel moeite heeft om uit bed te komen en maar blijft snoozen. We hoeven natuurlijk niet allemaal vrolijk te zijn in de ochtend maar fris het bed uit kunnen is toch wel fijn. Graag helpen we je hier een handje bij. We hopen dat je met deze tips om op te staan voortaan lekker je bed uit kunt in de ochtend.

5 tips die je helpen bij het opstaan

Zeker tijdens de donkere dagen is opstaan nog moeilijker. ‘s Morgens is het nog ontzettend donker als je naar je werk vertrekt, laat staan als je je bed uit moet. Of in de zomer, als je toch net even iets te laat naar bed gaat om nog van die heerlijke zomeravonden te kunnen genieten. Wanneer dan ook, je bed uitkomen kan soms lastig zijn maar met deze 5 tips om op te staan zou het je beter af moeten gaan!

1. Zet je wekker aan de andere kant van de slaapkamer

Zo verplicht je jezelf om uit bed te gaan en sla je niet op de “snooze tour”. Natuurlijk is het ook van belang dat je vervolgens niet stiekem weer je bed in kruipt anders is het niet echt effectief. Als je wekker dan vervolgens herrie aan het maken is, wen je er vanzelf aan om snel je bed uit te gaan en de dag te beginnen.

2. Sta op dezelfde tijd op

Probeer routine te creëren door op hetzelfde tijdstip op te staan iedere dag. Zo raakt je lichaam gewend aan deze routine en wordt het steeds makkelijker om in de ochtend je bed uit te komen en behoud je je goede nachtrust.

3. Geef jezelf tijd om te wennen

Het is niet makkelijk voor je lichaam om in een aantal dagen zich aan te passen aan een nieuwe routine die je voor jezelf bedacht hebt. Geef jezelf daarom de tijd om te wennen en accepteer dat vroeg opstaan in het begin soms nog steeds wel eens lastig kan zijn.

4. Ga niet snoozen

Sowieso slaap je niet meer echt goed als je iedere 5 minuten nog eventjes je ogen sluit en dat zo’n 5 keer achter elkaar. Tip 1 kan je helpen om ervoor te zorgen dat je dus ook niet gaat snoozen. De kwaliteit van je slaap wordt er namelijk niet beter van volgens W. Christopher Winter, directeur van Charlottesville Neurology and Sleep Medicine. Daarnaast wordt het opstaan ook niet gemakkelijker, dus treiter je lichaam niet!

5. Bedenk een doel

Waarom wil je nu eigenlijk vroeg opstaan? Als je een doel voor jezelf bedenkt wordt het automatisch makkelijker om je daaraan te houden. Denk aan dit doel als je ‘s morgens opstaat. Vervolgens kom jij gewoon je bed uit.

Heb jij andere tips om op te staan die voor jou hartstikke goed werken? Dan horen wij het graag! Op deze manier kunnen we elkaar helpen. Slapen is tenslotte iets wat we veel doen en is erg belangrijk voor onze gezondheid. Heb je juist hulp nodig bij het in slaap vallen? We hebben ook tips om in slaap te vallen voor je op een rijtje gezet. Succes met het uitvoeren van de tips!

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …