5 tips om in slaap te vallen

5 tips om in slaap te vallen

Lig jij ook altijd uren naar het plafond te staren omdat je de slaap maar niet kunt vatten? Dan ben je zeker niet de enige. Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op jouw nachtrust, waarbij je van sommige waarschijnlijk niet eens wist dat het een slechte nachtrust kon veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat jij gewoon lekker kunt slapen, want een goede nachtrust is belangrijk, hebben we 5 tips om in slaap te vallen voor je op een rijtje gezet.

Geen slechte nachtrust meer met deze tips om in slaap te vallen

1. Zorg dat je voldoende beweegt

We weten allemaal dat sport en beweging belangrijk voor je is. Tegenwoordig wordt dat ook wel overal duidelijk gemaakt, maar waarom houden we er ons dan toch niet allemaal aan? Voldoende bewegen zorgt er namelijk ook voor dat je beter slaapt. Wie wil dat nu niet, gewoon lekker slapen?! Zeker een Yoga sessie voor het slapen gaan doet wonderen. Het zorgt ervoor dat zowel je spieren als je mind ontspannen zodat je zonder te piekeren in slaap kan vallen.

2. Draag sokken in bed

Echt waar? Ja echt waar! Een Zwitserse studie toont aan dat warme voeten en warme handen ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt. Persoonlijk onze favoriet van de tips om in slaap te vallen!

club 9 sokken tips om in slaap te vallen

3. Geen elektronische apparaten voor het slapen gaan

Die smartphones van ons zitten veel te veel aan onze handen geplakt. Even een beetje netflixen voor het slapen gaan, daar houdt iedereen van. Maar het licht van elektronische apparaten zorgt ervoor dat de productie van melatonine door je lichaam onderdrukt wordt. Melatonine is het hormoon dat helpt bij de controle van je slaapwaakcyclus. Dus geen smoesjes meer! Pak lekker een boek voor het slapen gaan.

4. Vermijd cafeïne

Overdag een kop koffie te veel zorgt bij mij ook wel eens voor een onrustig gevoel, dus waarom nog een kop koffie drinken voor het slapen gaan? Daarnaast zit cafeïne ook in thee of in cola. Zorg ervoor dat je het in de laatste uren voordat je gaat slapen niet meer drinkt. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om de cafeïne uit je lichaam weg te voeren.

5. Houd je slaapkamer koel

Rond de 18 graden is de ideale temperatuur voor je slaapkamer. Experts beweren namelijk dat wanneer je lichaamstemperatuur daalt, je slaapproces beter wordt geholpen. Ook is een donkere slaapkamer belangrijk, want dit stimuleert namelijk weer de productie van melatonine.

En niet te vergeten… een goed matras is natuurlijk ook belangrijk! De Club 9 matrassen passen zich goed aan je lichaam aan. Met deze 5 tips om in slaap te vallen, zal je nooit meer klagen over een slechte nachtrust. Heb jij ze al geprobeerd?

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …