Tips om in slaap te vallen

Tips om in slaap te vallen

Lig je ‘s avonds vaak te malen over vanalles en nog wat terwijl je eigenlijk zou moeten slapen? Je bent niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van alle mensen in Amerika vaak niet kunnen slapen. Wij hebben de oplossing voor je! We hebben namelijk allerlei tips gevonden waarvan je wel in slaap móét vallen. 

Sta op

Dit is wellicht niet het eerst waar je aan denkt, maar soms kun je beter opstaan dan blijven liggen en proberen te slapen. Zorg er wel voor dat je niet naar een beeldscherm gaat kijken. Het hormoon dat je lichaam in slaap laat vallen, wordt hierdoor niet geactiveerd. Je kunt dus beter iets gaan doen bij een gedempt licht. Zo’n 15 à 20 minuten en dan kun je je bed weer opzoeken. 

Luister naar muziek

Zoek afleiding van het niet kunnen slapen. Luister bijvoorbeeld naar je favoriete muziek. Oké, happy hardcore kan natuurlijk ook averechts werken, maar probeer eens een liedje te pakken waar je normaal gesproken altijd rustig van wordt. Zo kun je even aan iets anders denken en kun je daarna vanzelf slapen. Wist je dat er ook podcasts zijn die je kunnen helpen om in slaap te vallen?

Lees een boek

Let hier wel mee op, want met een goed verhaal vliegt de tijd! Even een hoofdstuk uit een boek lezen kan je helpen om in slaap te vallen. Je verzet je zinnen en denkt er niet de hele tijd aan dat je echt in slaap moet vallen. Het moet niet te saai zijn, maar ook weer niet te spannend. Als het boek te spannend is, wil je het uitlezen en kom je helemaal niet meer aan slapen toe. Probeer bijvoorbeeld eens het boek ‘Dromen & nachtmerries’. Je dromen kunnen namelijk iets betekenen.

Ontspanningsoefeningen

Het is niet voor niets dat ze zeggen dat je voor het slapengaan meditatie- of yoga oefeningen moet doen. Focus je eens op je ademhaling. Het is dan moeilijk om nog aan andere dingen te denken. Het is namelijk belangrijk om je gedachten te verzetten als je probeert om in slaap te vallen. Je gaat je erdoor ontspannen en zal dan makkelijker in slaap vallen.

tips om in slaap te vallen

Slaap in de juiste temperatuur

Als je het warm hebt in bed, is de kans groot dat je hierdoor niet kunt slapen. De ideale temperatuur voor je slaapkamer is rond de 18 graden. Wanneer het warmer is, kun je beter een raam open zetten voor wat frisse lucht. Een frisse slaapkamer zorgt ervoor dat je sneller en prettiger in slaap valt.

Blijf rustig

Dit is vast erg herkenbaar: je moet morgen werken en bij elk uur dat je op de klok kijkt tel je uit hoeveel uren je nog kunt slapen. Oh nee, het gaat helemaal mis. Je kunt toch niet fit op het werk aankomen met maar 5 uur slaap? Je moet echt NU slapen! Dit moet je nu juist niet doen. Probeer deze gedachte te verzetten, want door de stress blijf je wakker. Denk aan leuke dingen en probeer je vooral niet te focussen op hoeveel uur je nog kunt slapen. Denk maar zo; dan ben je morgen maar een keer moe en doe je het gewoon een keer wat rustiger aan.

Naast deze tips is een goed bed ook belangrijk voor de bevordering van je slaap. Heb je er al eens aan gedacht dat je een matras eigenlijk na 5 jaar moet vervangen? Niet alleen voor de kwaliteit, maar ook voor de hygiëne. Club 9 heeft de perfecte oplossing voor je. Je kunt namelijk een matras of boxspring leasen en na 5 jaar komen we het matras ruilen en krijg je weer een fris en nieuw matras ervoor terug. Je hoeft dus eigenlijk nergens meer aan te denken! Meer weten? Lees hier hoe het in zijn werk gaat.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …