Slaap jij ook slecht bij volle maan? Deze 7 tips helpen jou beter te slapen

Slaap jij ook slecht bij volle maan? Deze 7 tips helpen jou beter te slapen

Slecht slapen tijdens volle maan, helaas is het een veel voorkomend ding onder de mensheid. Uit onderzoek van de Universiteit van Basel blijkt dat je minder melatonine aanmaakt tijdens volle maan. Melatonine is het hormoon waar je slaperig van wordt. Hoe dit dan precies kan, geen idee. Maar we kunnen je wel helpen met een aantal tips om je hier beter op voor te bereiden, zodat je toch een goede nachtrust tegemoet gaat!

Drink ’s avonds een kopje sterke, kalmerende valeriaanthee

Er zijn merken die speciale melanges maken voor een goede nachtrust. De meeste bevatten valeriaanwortelextract en zijn erg goed. Vind je eigen favoriete smaak.

Doe de meest kalmerende yogahouding

Geef jezelf 10 minuten in de meest kalmerende yogahouding die er bestaat: doe de gebroken kaars. Sluit je ogen en geniet van de ontspanning terwijl je in de rustmodus van je zenuwstelsel zakt.

Even geen spannende serie op Netflix (sorry!)

Kijk geen spannende films of series op Netflix. Dit maakt je onbewust onrustig, wat het tegenovergestelde is van wat we nodig hebben als we in slaap willen vallen. Mocht je niet al te wild willen dromen, zet dan een rustig muziekje op en steek een kaarsje aan.

Smeer je voeten in met warme sesamolie

Smeer je voeten in met warme sesamolie – die voedzaam, dik, zwaar en warm van kwaliteit is – en trek je sokken aan. Je kunt dit 20 minuten voordat je naar bed gaat doen of je kunt je sokken aanhouden tijdens het slapen.

Voeg ontspanning toe aan je avondritueel

Creëer je eigen avondritueel en schakel een uur voordat je gaat slapen intentioneel af. Je kunt bijvoorbeeld een bad nemen, een boek lezen, een rondje wandelen of schrijf je gedachten op. Zo lang je maar niet met een scherm bezig bent en je ‘doe-modus’ uit blijft.

Neem een douche voor het slapen gaan

Spoel de dag van je af. Een douchebeurt is een fijne overgang van ‘doen’ naar ‘rust’: je bent weer fris en schoon nadat je de dag van je af hebt gespoeld en staat nu in je pyjama of loungewear klaar om te relaxen.

Vermijd blauw licht

Vind je het moeilijk om je scherm uit te zetten? Je kunt ook een filter gebruiken tegen blauw licht óf zelfs je telefoon alle apps na een bepaald tijdscherm uit laten schakelen zodat die telefoon een stuk minder interessant wordt. Met name het blauwe licht zorgt ervoor dat je minder snel in slaap kunt vallen.

Kortom, slecht slapen tijdens volle maan is niet iets wat je zelf bedacht hebt. Het komt dus echt voor. Hopelijk kun je wat met deze tips!

Ook interessant

Weetjes over slapen die je nog niet wist

Er zijn veel theorieën en gezegdes over slapen, maar welke zijn nu eigenlijk waar? We gaan ‘s avonds naar bed …

Ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

We kennen allemaal wel de ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomeravond. Woelen en draaien omdat je de slaap …

Zeg doei tegen muggen in je slaapkamer

De dagen worden weer langer en warmer, maar helaas zijn wij mensen niet de enige die hier blij van worden. …