Slapen in een tent. Hoe pak je dat aan?

Slapen in een tent. Hoe pak je dat aan?

Slapen in een tent onder de sterrenhemel, in de natuur met op de achtergrond het geluid van de vogeltjes en krekels. Het klinkt allemaal super romantisch, maar de realiteit is toch vaak wat anders. Op de grond in de buitenlucht met al die muggen, niet echt de magische ervaring die ervan had verwacht. Slapen in een tent kán best gezellig zijn, je moet er alleen voor zorgen dat je je er goed op voorbereid.

Zoek een strategische plek

De plek waar je de tent op zet is van grote invloed op je nachtrust. In de zomer is het prettig om een plekje in de schaduw te zoeken, maar zet je tent niet te dicht bij een boom. Geluidsoverlast met betrekking tot de vogels die erin zitten is groot en zo ook de kans dat ze op je tent poepen. Wat naast het inpakken, ook weer een hoop schoonmaakwerk oplevert. Daarnaast is je tent opzetten dicht bij een vijver ook niet zo’n goed idee. Kikkers kunnen namelijk flink geluid maken in de nacht.

Slapen in een tent. Hoe pak je dat aan?

Ondergrond

Naast de plek is ook de ondergrond waar je je tent opzet van belang. Het mag niet schuin aflopen en ook stenen en takken is niet aangenaam. Wanneer de ondergrond niet vlak is, krijg je last van je rug of er kan schade ontstaan aan het tentzeil door uitstekende takken en stenen.

Tent

Oke, in een tent zal je nooit zo goed slapen als thuis in je eigen bed, maar dat neemt niet weg dat je het jezelf niet zo comfortabel mogelijk mag maken. Want hoe mooi de zonsopkomst ook is, af en toe wil je toch wel wat langer slapen dan 6:00 uur ‘s ochtends. Hier heeft Coleman iets op gevonden. Met de Blackout Bedroom blijft het donker in je tent. 99% van het daglicht wordt door dit systeem tegengehouden. Hiermee verzeker je jezelf ook in een tent van een goede nachtrust!

Luchtbed

Het is belangrijk dat je niet op een dun matje of direct op de koude grond gaat liggen. Dit voorkomt namelijk nek- en rugklachten. Het beste is om voor een sterk luchtbed te kiezen. Daarnaast kun je ook zorgen voor een goede onderlaag onder de tent, zodat de kou van de grond wordt tegengehouden.

Slaapzak

Niets is zo vervelend dan wakker worden van de kou of van de hitte. Een goede slaapzak zal dit voorkomen. Je hebt verschillende soorten slaapzakken die ieder bestemd zijn voor verschillende weersomstandigheden. Kijk dus goed naar de weersvoorspellingen van jouw vakantiebestemming voordat je een slaapzak koopt. 

Ga je voor de eerste keer kamperen? De Kampeer Meneer heeft een overzicht met alles wat je nodig hebt. De lijsten zijn ingedeeld in verschillende categorieën van kamperen met een tent tot caravan en kamperen met een baby tot tiener. Zo ga je altijd onbezorgd op reis!

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …