Slaap horoscoop: wat zegt je slaaphouding over je?

Slaap horoscoop: wat zegt je slaaphouding over je?

Iedereen heeft wel een bepaalde houding waarin hij of zij het beste in slaap kan vallen. Misschien wordt je ook wel in precies diezelfde houding weer wakker. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je slaaphouding veel meer over je zegt dan je in eerste instantie zou denken. Onze lichaamstaal schijnt namelijk nogal veel te zeggen over onze diepe innerlijke zelf. Lees hieronder wat jouw slaaphouding over je zegt. 

Foetushouding

Je lijkt stoer en sterk aan de buitenkant, maar van binnen ben je zacht en kwetsbaar. Je bent snel op je gemak, maar in eerste instantie verlegen als je iemand net leert kennen. Je bent gevoelig en hebt een oog voor kleine details. Let wel op dat je niet té perfectionistisch wordt.

Zijslaper

Als zijslaper ben je sociaal, relaxed en vriendelijk en je staat open voor avontuur! Je maakt graag deel uit van een groep en je bent goed van vertrouwen. Let wel op dat je niet té goedgelovig wordt. 

Buikslaper

Je hebt behoefte aan controle en beheersing van een groot deel van je omgeving. Je houdt van gezelschap en vermijdt liever extreme situaties. Daarnaast houdt je niet van kritiek. Kritiek hoeft niet altijd negatief te zijn, dus laat het soms eens gewoon over je heen komen!

Zeester

Je bent een goede vriend, want je staat altijd klaar om te luisteren naar anderen en ze te helpen waar nodig. Je hebt een open karakter, maar in het middelpunt  van de belangstelling staan is totaal niet jouw ding. 

Soldaat

Als je in een rechte stand op je rug slaapt met je armen naar beneden ben je erg zeker van jezelf, maar toch stil en op je hoede. Je geniet van alles wat het leven te bieden heeft en je gebruikt hoge standaarden voor anderen. Let op dat je niet té veel rekening houdt met anderen. Soms mag je ook best wat meer aan jezelf denken. 

Reiger

Als je met één been omhoog slaapt, ben je een voorspelbaar type en in voor avontuur. Je houdt van spanning, maar je vindt het in je werk en privéleven moeilijk om de juiste keuzes te maken. Een drukke agenda is niet erg, maar let wel op dat je humeur niet te snel omslaat.

wat zegt je slaaphouding over je

Bij een goede slaaphouding hoort natuurlijk ook een goed matras en hoofdkussen. Zo wordt je iedere dag uitgerust en met een glimlach wakker. Lees hier meer over Club 9

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …