Met deze tips kun jij carnaval overleven

Met deze tips kun jij carnaval overleven

Het is weer zover: carnaval staat voor de deur, er staat een paard in de gang, we hossen van links naar rechts en de laatste club die jij bezoekt is uiteraard Club 9.

Carnaval is een aanslag op je lichaam, dat kunnen we niet ontkennen. Natuurlijk ben jij niet te stoppen. Daarom hier 4 tips om nachtenlang door te halen tijdens carnaval.

Hoe overleef ik carnaval?

Dat is een hele goede vraag! Valt dit eigenlijk wel te overleven? Nou, niet perse maar als je het slim aanpakt kun je de dagen na carnaval jezelf wel iets gemakkelijker maken. 😉

Compenseer

Wil jij ‘s nachts carnaval vieren en tot ‘s ochtends vroeg bij je vrienden op de bank afteren? Slaap dan overdag, je lichaam moet zich herstellen. Jouw Club 9 matras ligt voor je klaar, de laatste club waar jij gaat feesten. 

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt ook een powernap doen in de avond, zodat jij volledig opgeladen bent voor de volgende ronde. Zorg er wel voor dat je weer op twee benen staat nog voordat je in je diepe slaapcyclus terecht komt, slaap niet meer dan 20 minuten en zet een wekker.

Niet-alcoholisch. Ja sorry… maar wel slim

De alcoholische versnaperingen vliegen er doorheen tijdens carnaval. Probeer tegenover elk biertje of wijntje een niet-alcoholisch drankje te nemen, dan raak je niet volledig uitgedroogd. Kun je geen tactische manier vinden om nee te zeggen? Neem dan twee slokken en zet je biertje weer weg.

Regel een BOB

Natuurlijk wil jij in je eigen Club 9 duiken aan het einde van de nacht. Zorg dat je van tevoren geregeld hebt hoe je naar huis gaat en met wie. Wijs indien nodig een BOB aan of regel iemand die je op komt halen.

Eieren bakken bij jou!

Eet en drink voor het slapen nog wat. Vaak gaan we nog bij elkaar ‘op de eieren’ na een goede avond carnaval vieren. De vettigheid zorgt ervoor dat de alcohol wat sneller wordt opgenomen en we ‘s ochtends met een ietwat kleinere kater wakker worden. Drink ook nog één of twee glazen water voor een goede hydratatie.

Door alcohol verslechtert je slaap. De nachten zijn sowieso al korter, maar door de alcohol verkort je je REM slaap en slaap je minder diep en onrustiger. Je slaapt misschien beter in, maar wordt dus ook sneller wakker. 

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …