Maak je slaapkamer zomerproof!

Maak je slaapkamer zomerproof!

De nachten worden weer langer en warmer. Het valt nu nog mee, maar wanneer de temperaturen echt stijgen wil je daar op voorbereid zijn. De zomermaanden kunnen flink warm zijn en badend in het zweet wakker worden is nou niet echt iets waar we vrolijk van worden. Met de volgende tips bereid jij je goed voor op een warme subtropische zomer!

Het juiste dekbed

De dikte van je dekbed kan het verschil maken wanneer de temperaturen oplopen. Zorg voor luchtig beddengoed, zodat je huid beter kan ademen. Kies bijvoorbeeld eens voor een linnen dekbed. Linnen bevat goed ademende en natuurlijke stoffen die het beste comfort bieden tijdens de warme zomernachten. 

Maak je slaapkamer zomerproof

Laat het licht binnen

Zeg gedag tegen donkere kleuren in je slaapkamer. Wissel je donkere winterdekbed in voor een lichte zomerse kleur en verf je muur eens naar een zomers tintje. Lichte kleuren weerkaatsen het licht, dus hoe donkerder je kamer hoe meer warmte het zal vasthouden. Daarnaast sta je extra fijn op in een lichte kamer, omdat je er een energie boost van krijgt!

Schoonmaken

Tijd om je slaapkamer eens aan te pakken. Zet alle ramen eens goed open, zodat de frisse lucht door je huis kan waaien. Als de zon schijnt, kun je je kussens buiten leggen in de zon. Huisstofmijt houdt namelijk niet van zonnestralen. Pak daarnaast alles eens goed aan met de stofzuiger, dus ook rond je matras en bed en vergeet de binnenkant van je kledingkast niet. Was ook eens je dekbed uit! Geen idee hoe? Lees meer via de onderstaande knop.

Laat de hitte buiten

Wanneer het een aantal dagen achter elkaar warm is, wordt het steeds moeilijker om de warmte buiten te houden. Laat in ieder geval de gordijnen dicht en zet overdag geen ramen of deuren open, want dan komt de warmte naar binnen. Daarnaast kun je met een ventilator voor het raar de warme lucht naar buiten blazen en door er flessen koud water voor te zetten en je slaapkamer in laat waaien, zorgt het voor enige verkoeling.

Weg met warme spullen

In de winter is het heerlijk om gebruik te maken van zachte en fluffy materialen, maar in de zomer moet je hier echt niet aan denken. Weg dus met die dikke dekens en extra kussens en vervang ze door fijne stoffen die lucht doorlaten, zoals katoen en linnen. Als het echt heel erg heet is, gebruik je waarschijnlijk niet eens een kussen of deken.

Naast je slaapkamer speelt het bed waar je in slaapt ook een belangrijke rol in de temperatuur. De uitstralingen van de Club 9 boxsprings zijn geschikt voor zowel zomer als winter interieur. De temperatuurregulatie van het matras past zich aan aan de omgeving en het Club 9 kussen is ademend en koel door de foam gel.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …