Top 10 beste horrorfilms aller tijden

Top 10 beste horrorfilms aller tijden

Het is weer bijna tijd voor de engste tijd van het jaar. Halloween staat voor de deur en om alvast in de stemming te komen, hebben wij de beste horrorfilms voor je op een rijtje gezet! Dus zoek een veilige plek met veel kussens om eventueel voor je gezicht te houden en kies hieronder een film.

1. The Conjuring

Dit is volgens ons de spannendste en engste horrorfilm. In 1971 verhuizen Roger en Carolyn met hun vijf kinderen naar een vervallen landhuis. Al snel komen ze erachter dat zich in het huis een duistere aanwezigheid bevindt. Een machtige en duivelse entiteit terroriseert het gezin. De familie zoekt hulp bij de wereldberoemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren om de demonen te verjagen.

2. A Nightmare on Elm Street

Als je nog wil slapen vanavond, moet je deze film absoluut niet kijken. Freddy Krueger, een afschuwelijk misvormde en angstaanjagende moordenaar, achtervolgt een groep tieners. Hij achtervolgt ze niet op straat, maar in hun slaap. Ze worden in hun nachtmerries achterna gezeten door dezelfde man. Wanneer ze niet op tijd uit de nachtmerrie ontwaken, worden ze vermoord. Denk goed na voor je deze film gaat kijken, want waarschijnlijk durf je niet meer te slapen.

3. IT

Dit is toch wel het bekendste meesterwerk van Stephen King waar een horrorfilm van is gemaakt. In het Amerikaanse stadje Derry verdwijnen mensen op mysterieuze wijze. Op een dag komt een groep kinderen, bekend als de ‘Losers Club’, oog in oog te staan met de oorzaak van deze verdwijningen; Pennywise de clown. De kinderen zullen er alles aan moeten doen om het monster te laten verdwijnen. 

4. Paranormal Activity

Als je ervan overtuigd bent dat geesten toch wel eens zouden kunnen bestaan, moet je misschien twee keer nadenken voor je aan deze horrorfilm begint. Katie is er namelijk zeker van dat ze al sinds haar kindertijd ‘s nachts door ‘iets’ in de gaten wordt gehouden en heeft het idee dat het weer terug is. Er gebeuren allerlei onverklaarbare en bizarre dingen in hun huis. Haar vriend Micah plaatst camera’s in het huis om te zien wat zich allemaal afspeelt als ze liggen te slapen.

beste horrorfilms

5. The Grudge

De Amerikaanse studente Karen loopt stage bij de thuiszorg in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar het vervallen huis. Hier treft ze een oude vrouw aan die stokstijf voor zich uit staart. Al snel komt ze erachter dat het huis wordt vervloekt door een wraakzuchtige geest. Vanaf het moment dat ze het huis is binnengestapt, begint Karen te vrezen voor haar eigen leven en vooral als er in haar omgeving een reeks bizarre sterfgevallen plaats vindt. Een horrorfilm die je nog lang zal laten nadenken.

6. Insidious

Insidious betekent zoiets als ‘verraderlijk’ en dat is precies waar deze film om draait. Josh en Renai verhuizen met hun drie kinderen naar een villa. Op een dag valt de jongste zoon van een zoldertrap en raakt in een onverklaarbare coma. Nadat ze weer terugkeren van het ziekenhuis en hun zoon nog steeds niet uit zijn coma is, gebeuren er vreemde dingen in huis die niemand kan verklaren. De dingen worden steeds duisterder en op een gegeven moment beseffen Josh en Renai dat ze te maken hebben met een kwaadaardige demon die in het lichaam van hun zoon zit.

7. Halloween

Ben je nog van plan om de straat op te gaan tijdens Halloween? Na het zien van deze gelijknamige horrorfilm zet je dat wel uit je hoofd. Laurie Strode ontsnapte 40 jaar geleden tijdens Halloween aan een slachtpartij veroorzaakt Michael Myers. Sindsdien heeft Laurie nachtmerries over hem. Tot haar grote schrik keert hij terug. Ze gaat voor de allerlaatste keer de confrontatie met de gemaskerde seriemoordenaar aan. 

8. Friday the 13th

Als je denkt dat vrijdag de 13de ongeluk brengt, zou je deze horrorfilm eens moeten kijken. In de zomer van 1958 worden twee kampleiders van kamp Crystal Lake vermoord. In het heden wordt het kamp heropend en huurt hij een aantal tieners in om als kampleiders te werken en alvast wat voorbereidingen te doen op de locatie. Vanaf het moment dat ze te horen krijgen over de moorden die in het kamp hebben plaatsgevonden in het verleden, gebeuren er rare dingen. Zal het verleden zich in het kamp herhalen?

beste horrorfilms

9. The Exorcist

The Excorsist is echt een horror klassieker. De horrorfilm komt uit 1973, maar is hierdoor zeker niet minder spannend. Chris woont samen met haar 12-jarige dochter Regan in Washington. Op een dag hoort ze allerlei vreemde geluiden in haar huis. Vanaf dat moment wordt het alleen maar erger. Er is een demon haar huis binnengedrongen en op een gegeven moment krijgt Regan last van een aantal mysterieuze symptomen. Wanneer alle medische mogelijkheden zijn geprobeerd, wordt de hulp van een priester ingeschakeld die met een geestuitdrijving de demon moet verdrijven. 

10. Scary Movie

Ben je niet zo’n fan van horrorfilms? Met een hoge dosis humor hebben de makers van Scary Movie een film gemaakt met verschillende nagespeelde scènes uit andere films. Zo is Scary Movie een combinatie van een comedy en een horror film. Op de avond van Halloween rijden Cindy en vijf schoolvrienden per ongeluk een man aan. Ze besluiten het geheim te houden, maar een jaar later worden de vrienden achterna gezeten door een gemaskerde seriemoordenaar.

Dus pak die popcorn, wat te drinken en je laptop erbij en kruip lekker in je veilige bed voor een dosis spanning met deze films. Liever een wat veiligere keuze? We hebben ook lijstjes met de beste Netflix series. Klik hier voor deel 1 en klik hier voor deel 2.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …