Het Club 9 kerstdiner

Het Club 9 kerstdiner

Kerst staat weer voor de deur en dus ook het kerstdiner. Dit blijft altijd lastig, want wat ga je koken? Houden we het simpel of pakken we uit? Bij Club 9 houden we van beiden. We hebben een makkelijk te bereiden 3 Club 9 kerstdiner voor je klaar staan en toch laat je hiermee je gasten verbazen over je kookkunsten!

Voorgerecht – zalmcocktail met whiskeysaus

Dit is een klassieker die absoluut niet mag ontbreken en altijd een groot succes tijdens een kerstdiner. Het is super makkelijk te maken en ook nog eens zo klaar!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram rode zalm (uit blik)
  • 1 krop ijsbergsla
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • ½ eetlepel whisky cocktailsaus
  • verse peper

Stap 1: Verwijder de graten en het vel van de zalm en maak hem klein met een vork. Meng de verse peper en kappertjes erdoor.

Stap 2: Was de sla en maak de bladeren klein. 

Stap 3: Doe de mayonaise, ketchup en whiskey cocktailsaus in een kom en roer het door elkaar tot er een egale saus ontstaat.

Stap 4: Doe de sla in 4 glazen en leg hier de zalm op. Verdeel vervolgens de saus over de glazen.

Tip: Voeg er nog wat Hollandse garnaaltjes aan toe.

Hoofdgerecht – varkenshaas in bladerdeeg

Maak een cadeautje van je hoofdgerecht met dit heerlijke recept. Serveer er wat aardappelkroketjes en sperziebonen bij en het hoofdgerecht is gereed!

Ingrediënten voor 4 personen (2 pakketjes per persoon):

  • 1 varkenshaas (250 gram)
  • 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels dille
  • 1,5 theelepel basilicum
  • 1 ei
  • snufje zout
  • snufje peper

Stap 1: Maak de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. De varkenshaas mag gesneden worden in 8 stukken.

Stap 2: Bak de champignons, ui en knoflook ongeveer 5 minuten in een pan en voeg er de peper en het zout aan toe.

Stap 3: Verdeel het champignonmengsel over 8 plakjes bladerdeeg en leg hier een stuk varkenshaas op. 

Stap 4: Vouw alle puntjes van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk het aan. Met een koekvormpje kun je vormpjes maken van het overgebleven bladerdeeg en deze op het bladerdeeg pakketje leggen. 

Stap 5: Klop het ei los en bestrijk de pakketjes met het ei. Bak de bladerdeeg pakketjes af in ongeveer 20 minuten op 200 graden op bakpapier totdat ze mooi goudbruin zijn geworden.

het club 9 kerstdiner

Nagerecht – romig dessert met bastogne en kersen

Maak je kerstdiner compleet met dit heerlijke dessert. Het is makkelijk te bereiden, ziet er prachtig uit en het is ook nog eens erg lekker! Wedden dat je hiermee de show steelt?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 8 bastogne koekjes
  • 200 gram monchou
  • 250 ml slagroom
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 350 gram kersen op sap

Stap 1: Zeef de kersen en vang het sap op. Doe de sap in een pannetje met 2 eetlepels suiker en verwarm het mengsel. Wanneer het sap verwarmt is, mag de maïzena worden toegevoegd. Als de saus is ingedikt, laat het dan afkoelen en voeg vervolgens de kersen weer toe.

Stap 2: Maak de roomkaas glad met een mixer en voeg er de slagroom en 2 eetlepels suiker aan toe tot het een romig geheel is.

Stap 3: Kruimel de bastogne koekjes en verdeel ze over de bodem van 4 glazen (bewaar wat voor de garnering). 

Stap 4: Verdeel de helft van het roommengsel op de bastognekruimels en schep er vervolgens wat kersen in saus op. Verdeel dan de rest van het roommengsel en als laatste nog een keer een laag kersen in saus.

Stap 5: Garneer de taartjes met de overgebleven bastognekruimels en laat het nog minimaal een uur opstijven in de koelkast.

Wedden dat je gasten geen genoeg kunnen krijgen van jouw gerechten? En wanneer ze dan eindelijk de deur uit zijn, kun je lekker Netflix aanzetten en een kerstfilm kijken. Wij hebben namelijk de beste kerstfilms voor je op een rijtje gezet.

Meer weten over Club 9? Klik hier voor meer informatie.

Terug