Goede voornemens in 2022

Goede voornemens in 2022

Goede voornemens. Het klinkt allemaal zo leuk. Aan het begin van een nieuw jaar beginnen met een frisse start en goed voor jezelf zorgen. ‘Vanaf nu écht’ zeg je dan tegen jezelf. Maar na een aantal dagen is er helemaal niets meer te zien van je goede voornemens en ga je gewoon weer lekker verder met waar je 2021 was gebleven. Hulp nodig met je goede voornemens? Club 9 zal je een handje helpen met het volhouden ervan.

Gezond eten

Ja, we weten hoe lekker dat frietje is en hoe makkelijk die diepvriespizza is om op te warmen. Zolang dit bij af en toe blijft, is dit helemaal geen probleem. Het is vooral belangrijk om gevarieerd te eten. Probeer eens om een eetschema te maken. Zoek lekkere recepten en plan ze in op verschillende dagen van de week. Laat je creativiteit erop los. Wedden dat je het leuk gaat vinden om het bij te houden? Op de website van Lekker & Simpel staat een ruime variatie aan recepten. Wedden dat je dit makkelijk volhoudt gedurende het jaar?

Meer bewegen

Natuurlijk staat dit bij ieder mens op het lijstje met goede voornemens. Bij velen is dit dan ook een hele klus om het vol te houden en al helemaal nu de mogelijkheden om te sporten beperkt zijn. Het is belangrijk dat je een activiteit doet die je ook echt leuk vindt, anders is de motivatie ver te zoeken. Niet iedereen vindt het leuk om zichzelf helemaal af te beulen in de sportschool. Spreek in plaats daarvan eens af om met een goede vriend of vriendin te gaan wandelen. Samen is immers altijd gezelliger dan alleen. Daarnaast zou je er ook eens voor kunnen kiezen om de fiets te pakken in plaats van de auto als je boodschappen gaat doen. Hoe simpel kan het zijn!

Opruimen!

Veel mensen nemen zich in het nieuwe jaar voor om iets te doen aan de rommel in huis. Je kunt beter iedere dag een taakje doen, dan alles in één keer. Als je het jaar begint met een grote schoonmaak, dan is het binnen een paar maanden weer hetzelfde liedje. Je kunt beter iedere dag een taak doen. Zo blijft het opgeruimd en hoef je er ook geen hele dagen aan te besteden. De Volkskrant heeft een ‘opruim-challenge’ waar verschillende kleinere taken in staan. Je kunt dan iedere dag een taak aanvinken wanneer je deze hebt voldaan. Super handig en motiverend! Je vindt de link hier.

goede voornemens in 2022

Ga iets nieuws leren

Waarschijnlijk denk je nu; ja daag mijn leven is al druk genoeg. Oké, we begrijpen het, maar wat nu als je iets gaat doen waar je van leert en ook echt iets aan hebt? Wil je altijd al een nieuwe taal leren? Dit is je kans! Je kunt online genoeg cursussen vinden en wanneer je er iedere week een paar uurtjes in steekt, heb je dit zo onder de knie. Of wat dacht je van vrijwilligerswerk? Vraag eens of je in het bejaardentehuis een rolstoelwandeling mag organiseren of kijk of je kunt helpen in het dierenasiel. Wedden dat jij je goed gaat voelen door wat voor een ander te kunnen betekenen?

Breng meer tijd door met vrienden en familie

Het kan lastig zijn om in deze tijd je relaties met vrienden en familie te onderhouden, maar probeer hier zoveel mogelijk aandacht in te steken. Hechte vriendschappen zijn voor iedereen belangrijk. Goede voornemens zijn namelijk niet alleen voor je fysieke, maar ook zeker voor je mentale gezondheid. Wanneer je gelukkig bent met jezelf en met de mensen om je heen, ga je jezelf ook vanzelf fitter voelen. Zorg er dus voor dat je leuke dingen blijft doen met je vrienden en familie. Dan komen de rest van die goede voornemens vanzelf!

Zorg er vooral voor dat je goede voornemens ook realistisch zijn. Door erover te praten met je omgeving, zorg je voor een extra stok achter de deur om je te steunen. Je mag blij zijn met jezelf en het mag best gevierd worden wanneer je een stap dichter bij je einddoel bent  gekomen. Als het even niet zo gaat zoals je had gepland, wees dan niet te streng voor jezelf. Wanneer je een beetje goed voor jezelf zorgt, wordt 2022 een top jaar!

Een goede nachtrust is daarbij ook erg belangrijk voor je gezondheid. Club 9 heeft goede kwaliteitsmatrassen met een passende prijs. Wil je meer weten? Klik dan hier

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …