Ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

Ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

We kennen allemaal wel de ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomeravond. Woelen en draaien omdat je de slaap maar niet kunt pakken doordat het zó heet is op je slaapkamer. Tijdens de warme zomernachten kunnen de ergernissen hoog oplopen. Veel mensen hebben dan ook last van slapeloze nachten wanneer het warm is. Lees hieronder wat de grootste ergernissen zijn.

Hitte

Die zwoele zomeravonden zijn natuurlijk héérlijk, maar wanneer je naar bed moet is het toch een heel ander verhaal. Je weet jezelf van de hitte geen houding te geven en al helemaal niet wanneer er nog iemand naast je ligt. Wanneer je in de zomer samen slaapt met je partner is de lichaamswarmte niet echt bevorderend voor een goede nachtrust.

ergernissen in de slaapkamer tijdens een warme zomer

Beesten

Wanneer je bijna in slaap dommelt, hoor je ineens een geluid bij je oor; zzzzzz…. Nee he, een mug. Nu moet je toch echt eerst die zoemende vriend vangen, voordat je kunt slapen. Doordat het overdag zo warm is, wil je ‘s avonds je raam open zetten om het toch even door te luchten. Het gevolg hiervan is dat je later heel wat insecten in je slaapkamer vindt. Super irritant! Klik op onderstaande knop en lees wat je er tegen kunt doen.

Deken

The struggle is real, ga je nu wel of niet onder een deken liggen als het zo warm is? De meeste mensen vinden het gewoon niet fijn om zonder deken te slapen, ook al is dit veel te warm. Je kunt ook het dekbed achterwege laten en alleen onder het hoeslaken slapen. Zo heb je toch iets over je heen, maar niet de warmte van het dikke dekbed.

Juiste temperatuur

De laatste ergernis is het niet kunnen vinden van de juiste temperatuur in je slaapkamer. Onder een deken is het weer veel te warm, buiten de deken vinden ze dan weer vaak te koud. Wat je zelf het fijnst vindt, kan niemand voor je bepalen. Dit moet je echt zelf uitzoeken.

Je kunt je natuurlijk wel voorbereiden op de warme zomernachten. Met een klaar kleine aanpassingen in je slaapkamer, is het al een stuk koeler. Hoe je dit doet? We hebben dit voor je op een rijtje gezet. Klik op onderstaande knop en lees snel verder!

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …