Dit zijn 7 leuke Valentijnsdag ideeën

Dit zijn 7 leuke Valentijnsdag ideeën

Een goed bed is de hoofdrolspeler in jouw slaapkamer, maar op Valentijnsdag is dat toch eventjes anders. Waar ga jij je partner dit jaar mee verrassen… Heb jij moeite met ieder jaar weer een idee bedenken voor Valentijnsdag? Of sla je het liever over? Met deze Valentijnsdag ideeën verblijd je jouw partner sowieso, of hij of zij nu wel of niet van romantiek houdt.

Voordat we je tips voor Valentijnsdag gaan geven zat ik mezelf af te vragen, waar komt Valentijnsdag toch eigenlijk vandaan? Blijkt dat dit allemaal is begonnen in de 3e eeuw na Christus! Met een christelijke priester genaamd Valentijn die in die tijd leefde. Soldaten mochten in die tijd niet trouwen maar Valentijn geloofde in de liefde en liet ze stiekem tóch trouwen.

Toen een belangrijke keizer hierachter kwam werd Valentijn geëxecuteerd op, jawel hoor, 14 februari! Zo werd Valentijn beroemd. Maar goed, genoeg over de geschiedenis, op naar 7 leuke Valentijnsdag ideeën.

1. Champagne ontbijt

Hoe romantisch is dat! Een champagne ontbijt vinden wij toch wel een van de leukste Valentijnsdag ideeën. Vervolgens duik je ‘s avonds samen onder de sfeervolle wol door niet alleen je partner te versieren, maar ook je slaapkamer. Kaarsjes aan, verse bloemen op het nachtkastje en het bed fris en schoon opgemaakt. Nu kun je kleur bekennen! Doe dat vooral niet door lepeltje lepeltje samen Netflix te gaan kijken.

2. Een goede sfeerlamp

Oké, kaarsjes zijn niet voldoende als je elkaar iets belangrijks te vertellen hebt of elkaar eens diep in de ogen aan wilt kijken. Houdt de romantiek erin door een sfeerlamp of lichtsnoer in je kamer te gebruiken. De sfeer blijft warm en als je een wilde nacht wilt, hoef je niet in vuur en vlam op te gaan.

leuke valentijnsdag ideeën

3. Muziek mag je uiteraard niet vergeten

Hebben jullie samen een muzieklijst gemaakt? Zet deze dan aan op de achtergrond. Mocht je die niet hebben, dan is dat wellicht een mooi cadeau voor je partner. Muziek kan herinneringen en emoties aanwakkeren en versterken. Afhankelijk van de (ont)spanning waar jij naar op zoek bent!

4. Kleed de kamer leuk aan

Over parmantige wekkers gesproken, met de juiste aankleding kun je de juiste emoties opwekken. Een kekke vaas met haar lievelingskleur, een poster met zijn favoriete nummer in geluidsgolven geportretteerd, een fotocollage met jullie favoriete herinneringen. Samen wegzwijmelen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.

5. Weg met de televisie, tablet, telefoon…

Wellicht hanteer je deze regel al in de slaapkamer. Zo niet, ban dan vanavond alle schermen uit deze vier muren. Hiermee maak je echt tijd, aandacht en ruimte voor elkaar. Daarnaast staat zo’n ouderwetse wekker op je nachtkastje ook gewoon heel leuk.

6. Laat die pyjama maar achterwege

Vervang je pyjama voor… naakt slapen! Het bevordert jullie intimiteit, verbetert je nachtrust en je voelt je een stuk aantrekkelijker. Al is het alleen voor vannacht en maak je er een spelletje van… Succes gegarandeerd.

7. Een klein briefje kan al voldoende zijn

Heb je verschillende slaapritmes, slaat je partner liever Valentijnsdag over, en wil je toch iets kleins laten blijken? Leg een klein briefje op zijn/haar kant van het bed waaruit je laat blijken hoe mooi/lief/leuk/bijzonder jouw partner is.

Welke van deze Valentijnsdag ideeën ga jij zeker proberen? Wij zijn benieuwd naar de reacties! En vergeet niet, met een nacht op een matras of boxspring van Club 9 sta je al een streepje voor. 😉

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …