De grootste ergernissen bij het slapen met je partner

De grootste ergernissen bij het slapen met je partner

Het samen slapen blijkt vaak de oorzaak te zijn van slecht slapen. Veel mensen die samen slapen blijken ‘s nachts wakker te worden door hun partner tot aan irritaties toe. Herken jij de onderstaande ergernissen? We zijn benieuwd of je je herkent in de volgende irritaties tijdens het samen slapen met je partner.

Niet kunnen slapen

Dit punt is misschien wel het meest irritante van alle ergernissen samen. Wakker liggen en niet in slaap kunnen komen. En weet je wat nog vervelender is? Als je partner niet kan slapen. De hele tijd dat gewoel, gedraai, gezucht en gesteun. Ga gewoon stil een boek lezen of sta op, maar ga niet mij wakker lopen houden! Klik op onderstaande knop voor tips om in slaap te vallen.

Plassen

Weet je wat pas irritant is? Wanneer je echt nét in je bed ligt en dan moet plassen. Serieus, alsof je blaas het extra doet. En dan komt het uitstelgedrag. Je weet dat je moet plassen, maar je probeert zo hard ergens anders aan te denken zodat je het hopelijk vergeet. Maar natuurlijk lukt dat niet. Het beste kun je gewoon meteen je warme holletje uit stappen om naar de wc te gaan. Uiteindelijk moet het toch!

Snurken

Dommel je net bijna weg, begint je partner te snurken. Probeer dan maar eens ergens anders aan te denken. Dat lukt echt niet. Je denkt hard aan andere dingen, maar dat harde gezaag komt echt overal doorheen. Het liefst zou je je partner een stoemp willen geven. Voordat je gekke dingen gaat doen, probeer eens om je partner op de zij te leggen. Etos heeft nog een aantal adviezen om uit te proberen.

de grootste ergernissen bij het slapen met je partner

Dekbed weg

Midden in de nacht wordt je wakker van de kou. Ja hoor, heeft je partner weer het hele dekbed in beslag genomen. Met alle kracht die je op dat moment hebt, trek je dat dekbed weer over je heen. En nu maar hopen je niet nog een keer wakker wordt zonder deken. Eigenlijk is er maar één oplossing; het kopen van twee eenpersoons dekbedden. Maarja, of dat nou zo gezellig is…

Weg met die telefoon

Dommel je bijna weg, schrik je weer wakker van het felle licht van de telefoon van je partner. Of wat denk je van al die irritante geluiden of lichtsignalen bij het krijgen van een berichtje. Daarnaast is het ook super ongezellig als je partner eerst nog even op zijn of haar telefoon ligt te turen, voordat jij aandacht krijgt. Eigenlijk zitten er alleen maar nadelen verbonden aan de telefoon in je slaapkamer. Via de onderstaande knop lees je waarom je telefoon weg moet uit je slaapkamer.

Warm en zweten

Vooral nu de dagen en nachten weer warmer worden, merk je dat ook aan je slaap. Je wordt badend in het zweet wakker en weet jezelf geen houding te geven omdat het zó warm is. Om nog even terug te komen op het puntje hierboven, een tweepersoons dekbed is veel warmer dan twee eenpersoons dekbedden. De lichaamswarmte van je partner is namelijk ook niet echt ideaal in de zomer.

We merken dat we tijdens het schrijven en lezen van deze blog al spontane irritaties krijgen. Merk je dat je écht niet goed kunt slapen door je partner en wordt de sfeer er ook niet echt beter van? Wacht dan niet te lang en onderneem stappen om deze ergernissen te verminderen. Een goede nachtrust is namelijk erg belangrijk en moet niet verstoord worden door het toedoen van je partner.

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …