De beste slaap apps voor iOS en Android

De beste slaap apps voor iOS en Android

Goed slapen is belangrijk voor onze gezondheid. Maar hoe weet je nu of je een goede nacht hebt gemaakt? Ik word ‘s nachts zelden wakker, maar betekent dit dan ook meteen dat ik goed slaap? Ik weet het eigenlijk niet… Gelukkig hebben de slimmeriken onder ons daar iets op gevonden: Slaap apps.

Kan een slaap app mij vertellen of ik goed slaap?

Ja zeker! Via een slaap app op je telefoon of Apple Watch bijvoorbeeld, kun je je slaap bijhouden en zien waar precies je slaap beter kan en wat je er aan kunt doen.

Dit is de top 5 met beste slaap apps:

  1. Sleep Cycle – iOS en Android
  2. Pillow – iOS
  3. Sleep As Android
  4. Sleep Better – iOS en Android
  5. Snurklab – iOS en Android

Door gebruik te maken van een slaap app kun je erachter komen wat nu eigenlijk de oorzaak is dat je slecht slaapt. Volgens onderzoek van het CBS kampt bijna een kwart van de Nederlanders met slaapproblemen en dat is natuurlijk hartstikke veel! Het overgrote deel daarvan accepteert waarschijnlijk ook nog eens dat ze slecht slapen en dat dat tja… bij het leven hoort. Nou, laten we daar dan maar eens snel vanaf stappen, want dat is niet langer acceptabel.

Natuurlijk is een goed bed ook erg bevorderend voor een goede nachtrust. Bij Club 9 hebben we de beste producten om heerlijk te kunnen slapen.

Welke slaap app past het beste bij mij?

Slaap apps hebben verschillende functies en hieronder hebben we de functionaliteiten van de beste slaap apps uitgelegd, zodat jij de app kunt kiezen die het beste bij jou past.

1. Sleep Cycle

De Sleep Cycle app analyseert jouw slaappatroon via microfoon of bewegingssensoren vanaf het moment dat je naar bed gaat tot je weer wakker wordt. Je kunt zelfs een speciale alarmklok instellen, zodat je rustig wakker wordt en uit je slaap wordt gehaald. Heb je moeite met in slaap te komen? Dan kan de app je ook helpen om in slaap te komen door middel van rustgevende geluiden. 

Sleep Cycle is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. Het heeft een premium versie waarvoor je €29,99 per jaar betaalt. Je betaalt wat voor de premium versie, maar het is dan ook een app die erg hoog op de hitlijsten van de Apple Store staat.

Download voor iOS

Download voor Android

2. Pillow

Net zoals Sleep Cycle analyseert ook Pillow jouw verschillende slaapfasen door middel van de beschikbare sensoren. Pillow heeft ook de mogelijkheid om je op een rustgevende manier wakker te laten worden. Je kunt zelf kiezen op welke manier dit is. 

Daarnaast heeft het ook een powernap modus, want een powernap kan wonderen verrichten! Hier lees je meer wat dit dan precies is… 

De app heeft premium mogelijkheden en dat kost €5,49. Heb je een Apple Watch? Dan kan de app ook je hartslag in de gaten houden. Moet je hem natuurlijk wel omdoen als je slaapt! Deze app is niet te downloaden voor Android.

Download voor iOS

de top 5 beste slaap apps

3. Sleep As Android

Sleep As Android is een wekker met slaapcyclus analyse. De app laat je wakker worden in jouw optimale slaapfase. Waar gewone wekkers je wakker maken op de tijd die jij hebt ingesteld, zorgt deze app ervoor dat ze je wakker maken op het juiste moment. 

Daarnaast kun je ook via statistieken zien hoe jouw slaapcyclus eruit ziet. Vervolgens geeft het je advies hoe jij je slaap kunt verbeteren. Sleep As Android is gratis te downloaden en er is ook een premium versie voor €3,99.

Download voor Android

Wist je dat er naast apps ook podcasts zijn om beter in slaap te kunnen vallen? Na het luisteren van een van deze podcasts val je gegarandeerd in slaap en kunnen de slaap apps in werking gezet worden.

4. Sleep Better

Hardloopspecialist Runtastic heeft de Sleep Better app geïntroduceerd. Wat deze app zo leuk maakt, is dat het je stimuleert om je dromen bij te houden. Dit kan los, maar ook in combinatie met de maanstand. Daarnaast toont het een uitgebreid verslag van hoe jij precies hebt geslapen. 

De app is gratis te downloaden en voor maar eenmalig €1,99 kun je de rest van de functies ontgrendelen.

Download voor iOS

5. Snurklab (Snorelab)

Deze app is natuurlijk ideaal voor de snurkers onder ons én hun partners. Je zult erachter komen hoe hard jij eigenlijk snurkt, hoe vaak je dit doet en hoe je dit kunt verminderen. Praat jij veel in je slaap of zegt je partner dat je dat doet? Dan kun je met deze app dit terugluisteren! Hoe grappig is dat? Of misschien toch een beetje eng…

Snurklab is voor zowel Android als iOS gratis te downloaden. Vanaf €2,99 kun je al verschillende premium functies ontgrendelen in de app. 

Download voor iOS

Download voor Android

Dus klaar met een slecht slaapritme! Het is tijd om goed te gaan slapen, want ik denk dat we daar allemaal vrolijker van worden. Heb jij nog slaaptips of slaap apps die je goed geholpen hebben? Laat het ons weten! Vergeet niet om eens een kijkje te nemen naar de producten van Club 9. Wedden dat je goed slaapt?

Ook interessant

Nadelen van snoozen

We kennen allemaal wel dat gevoel dat de wekker gaat en je voor je gevoel nog wel uuuren kunt slapen. …

Sporten voor het slapen. Een goed of slecht idee?

We weten allemaal dat sporten belangrijk is voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Je zou misschien denken dat je …

Praten in je slaap. Wat zegt het over je?

Heb je ook wel eens dat je ‘s ochtends wakker wordt en je partner vraagt wat je allemaal aan het …