Club 9 doneert retour matrassen aan goede doelen

Club 9 doneert retour matrassen aan goede doelen

Met trots kunnen we meedelen dat de retour matrassen van Club 9, die nog van goede kwaliteit zijn, gedoneerd worden aan gezinshuizen in samenwerking met Stichting van het Kind

Stichting van het Kind heeft als doel om kinderen in tehuizen in Nederland een kans te geven op een betere toekomst. Ze helpen kinderen met hun ontwikkeling en zelfredzaamheid zodat ze beter kunnen instromen in de maatschappij. Bij Club 9 willen we hier graag onze steun aan bijdragen door middel van het doneren van matrassen die nog in goede staat zijn.

Bij Club 9 kun je namelijk een matras of boxspring leasen voor een vast bedrag per maand. Je krijgt een fris nieuw matras thuisbezorgd waarop je de eerste 100 dagen mag proefslapen. Dit betekent dat het matras kosteloos geretourneerd kan worden binnen deze proefperiode.

Het gevolg hiervan is dat er matrassen retour komen die nog te goed zijn om te recyclen. Veel te zonde om deze matrassen zomaar te vernietigen, ondanks dat ze op een duurzame manier verwerkt worden. Bij Club 9 streven we ernaar om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, dus waarom geven we deze matrassen dan niet eerst nog een tweede leven? 

Iedereen verdient een goede nachtrust en dus ook kinderen. Goed slapen is namelijk ontzettend van belang voor je gezondheid. Daarnaast zijn veel van onze klanten jonge gezinnen. Echter zijn er ook genoeg gezinnen in Nederland die niet de mogelijkheid hebben om op een goed matras te slapen. De aanschaf van een nieuw matras, dat ook nog eens van hoge kwaliteit is, is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Vandaar dat we kinderen die niet dezelfde kansen krijgen als andere kinderen, omdat er niet genoeg geld is of door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, de kans bieden om ook te kunnen genieten van een goede nachtrust. Wij zijn trots op deze samenwerking met Stichting van het Kind waar kinderen die niet meer thuis kunnen wonen heerlijk kunnen slapen.

“We hebben het matras in goede orde ontvangen. Het is een mooi matras zeg! We willen jullie graag laten weten dat we er heel blij mee zijn.”

Wil jij deze jongeren ook helpen? Neem dan contact op met Stichting van het Kind.

Daarnaast hebben wij nog een trotse samenwerking, namelijk met Stichting Clothing4U. Ook hier sturen wij onze retourmatrassen die nog goed zijn naar toe.

Clothing4U werkt samen met veel maatschappelijke organisaties in Nederland. Zo werken ze met verschillende dak- en thuislozen opvangen, tehuizen en jeugddetenties. Via deze partners zullen de matrassen worden verstrekt aan de mensen die dit het hardst nodig hebben. 

“Fantastisch dat Club 9 deze mooie samenwerking aan wil gaan. Bedankt!”

In Nederland worden jaarlijks 1.2 miljoen ongedragen kledingstukken vernietigd. Het gaat dan om overtollige collectie, retouren en kleding met kleine productiefoutjes. Dit kan ook anders vindt Clothing4U. Namelijk door deze kleding een tweede leven te geven die sociaal en duurzaam is. Nederland behoort tot de 15 rijkste landen ter wereld. Helaas betekent dit niet dat er geen armoede voorkomt in ons land. In 2019 kwam 45% van de huishoudens met een laag inkomen, naar eigen zeggen, moeilijk rond. Vaak is dit niet het enige probleem. Een grote groep mensen in Nederland doet beroep op maatschappelijke organisatie, omdat zij het anders niet redden of omdat ze anders buiten de samenleving komen te staan. 

Clothing4U is een jonge non-profit organisatie die zich inzet voor deze mensen. Ze helpen hen met een set aan kleding. Het gaat hier om nieuwe, ongedragen kleding. Een oud spreekwoord zegt ook wel; “Kleren maken de man.” Of je nu veel of weinig te besteden hebt; iedereen voelt zich fijn en beter in nieuwe kleren. 

Mensen in kwetsbare posities komen snel in een neerwaartse spiraal terecht. Doordat er te weinig geld is om van rond te komen, wordt onder andere het aanschaffen van nieuwe kleding al snel uitgesteld. Het dragen van versleten kleding ondermijnt het gevoel van eigenwaarde en zou bijvoorbeeld invloed kunnen hebben op de uitkomst van een sollicitatiegesprek. Ook kan de impact bij kinderen van opgroeien in armoede groot zijn. Het kan diepe sporen achterlaten in de toekomst. Daarom vindt Clothing4U het belangrijk om mensen in kwetsbare posities te helpen. 

“Ik ben echt super tevreden! Het matras is echt super! Ik slaap veel beter en draai ook minder. Mijn bed blijft netter haha.” (Leeuwarden)

Clothing4U werft kleding via diverse kledingmerken. Ze verzamelen deze in het distributiecentrum in Weesp. Hier wordt de kleding verwerkt, gesorteerd en klaar gemaakt voor verzending. Dit allemaal met behulp van vrijwilligers. Per persoon wordt er een kledingpakket samengesteld met diverse kledingstukken, zoals een jas, schoenen, een broek, een trui en onderzoek. De gemiddelde winkelwaarde van een kledingpakket bedraagt ongeveer €350! Het pakket wordt discreet naar de ontvanger gestuurd, zodat de buren niet hoeven te zien dat iemand moeite heeft om rond te komen. 

Ze werken door middel van een webshop. Maatschappelijke partners bestellen kledingcodes voor mensen die behoefte hebben aan een set nieuwe kleding. Met deze kledingcodes kunnen mensen via de webshop van Clothing4U kleding bestellen. Hierbij geven deze partners de maten door en de voorkeur voor een bepaalde kledingstijl, bijvoorbeeld netjes, casual of sportief. Clothing4U ontvangt dan de bestelling, maakt het kledingpakket gereed en verstuurd het met een reguliere pakketdienst naar de ontvanger. De partner krijgt bericht welke code gebruikt is en bij welk adres. Zo geven ze ongedragen kleding een duurzame bestemming en helpen ze mensen in armoede. Samen geven we deze mensen hoop en maken we de wereld een beetje mooier. 

“Het matras bevalt heel erg goed, ik heb in tijden niet zo goed geslapen! Ik zal ook zeker een recensie op hun site zetten, heel erg bedankt!” (Hoorn)

Wil jij ook je steentje bijdragen en partner worden van Stichting Clothing4U? Neem dan contact op via de website.

Overtuigd? Word ook lid van onze Club en geniet van een goede nachtrust.

Bestel nu Onze matrassen