Beter slapen in een schone kamer

Beter slapen in een schone kamer

Als je beter wilt slapen, kun je maar beter met de stofzuiger aan de haal gaan. Uit onderzoek naar de relatie tussen de slaapkamer en de kwaliteit van je slaap, blijkt dat je beter slaapt in een schone, opgeruimde kamer.

Wij geven je een aantal simpele tips die de kwaliteit van jouw slaap dus meteen kunnen beïnvloeden:

Maak je bed op.

Je kamer ziet er meteen een stuk opgeruimder uit met een opgemaakt bed en het kost nog geen minuut van je tijd.

Zorg voor een goed matras.

Investeer in de kwaliteit van je slaap. Zorg voor een goed ondersteunend matras met het juiste slaapcomfort, comfortabele kussens en het juiste beddengoed. Uiteraard is comfort voor eenieder weer anders, daarom bieden wij bij Club 9 drie verschillende comfortlagen in onze matrassen.

Overtuigd? Meld je nu aan en word lid!

Kies jouw abonnement Onze matrassen

Een goed begin is maar het halve werk.

Zorg dat de kamer overdag goed gelucht is, de kamertemperatuur koel is – je lichaam wordt warm gedurende je slaap voor een goede zelfregulering, en dat je kunt slapen in een donkere, stille en schone kamer voor een goede nachtrust.

Verschoon je lakens regelmatig.

Slapen we niet allemaal lekkerder in een fris ruikend bed? Je mag best kieskeurig zijn wat je wasverzachter betreft.

Geef dingen een vaste plek.

Zo houd je je kamer opgeruimd en prikkelarm.

Volg een bedritueel.

Dacht je dat dit alleen voor de kleintjes gold? Ook voor volwassenen is een bedritueel een mentale stimulans ter voorbereiding op een goede nachtrust. Je leert jezelf terug te schakelen, en ook hier weer een prikkelarme omgeving te creëren waarin jij zoveel mogelijk tot rust kunt komen. Dus: telefoon weg, doe iets wat je ontspant, en kruip onder de lakens.

Slaap lekker!

Terug